Search:   Uitgebreid zoeken
GEBRUIKERSINFO

Vaak wordt gedacht dat als je een foto of digitaal beeld koopt of download, dat je ermee kan doen wat je wilt. Die veronderstelling is niet juist. Op foto's gelden regels en wetten (Auteurswet). Als een fotograaf foto's maakt, heeft de fotograaf op zijn fotografische werken het auteursrecht.


Dat geldt ook op het moment dat je bij ADH Sportfoto een foto koopt en download. Echter, feitelijk koop je niet de foto maar je koopt een licentie om de foto onder voorwaarden te mogen gebruiken. Je sluit deze licentie af als je de foto download. Die licentie regelt waar je de foto mag gebruiken, voor hoe lang en in welke context.


Een sportfoto kan gebruikt worden in een sportcontext. Gebruik van een sportfoto in een context waarin deze overduidelijk niet voor is bedoeld is niet zonder meer toegestaan. Een sportfoto mag je niet in een commerciƫle context gebruiken tenzij je hiervoor expliciet toestemming van ADH Sportfoto hebt. Ook is bewerking (manipuleren) van de foto niet toegestaan zonder toestemming.


Als op de foto's personen staan afgebeeld kan portretrecht van toepassing zijn. In dat geval is dan ook toestemming nodig van de geportretteerde persoon. Voor commercieel gebruik van foto's van geportretteerden is altijd toestemming van deze geportretteerden nodig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van toestemming van deze persoon of personen. Realiseer je dat voor de afgebeelde personen de context van groot belang kan zijn. ADH Sportfoto kan, waar mogelijk, helpen bij het verstrekken van een Model Release.


De licentie die je afsluit is voor éénmalige gebruik, tenzij je andere afspraken hebt gemaakt met ADH Sportfoto. Je mag de foto na publicatie niet opslaan in je eigen systeem en dient te worden gewist. Als je de foto nog eens wilt gebruiken dan dien je een nieuwe licentie af te nemen. Je kan dit doen door de foto opnieuw te downloaden.


Het auteursrecht op de fotografische werken berust te allen tijde bij ADH Sportfoto. Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

.

ADH Sportfoto | Postbus 109 | 3900AC Veenendaal | Netherland | info@adhsportfoto.nl | Tel. +31318826841 | kvk 30250612 | btw: NL001548245B15


Algemene Voorwaarden  |  Privacybeleid  |  Licentievoorwaarden